Jag och träning…

…är ingen kombo som riktigt fungerar.

Tycker det är as tråkigt.

Men jag vet ju så väl att det är bra att hålla kroppen i rörelse om inget annat så för blodflödet.

Jag har tidigare testat att lyfta vikter på gym, att gymnastisera i grupp och simning. Inget som jag gillar. Finns inget som stressar mig så mycket som att behöva flåsa och svettas och det på bestämda tider.

Jag har även provat personlig tränare och mat coach på nätet. Det stressar mig enormt och jag har alltid något som stör för att jag inte skall lösa träningen, det kan vara handling, barnaktiviteter, kalas, ja listan kan göras lång.

För något år sedan hittade jag ett sätt för mig att få till lite rörelse utan att det stressade mig. Jag bestämde mig helt enkelt för att göra mina rörelser NÄR jag kunde och hade tid över till det. Inget krav med 2 eller 3 eller 4 gånger i veckan. Blev det inte av så inget dåligt samvete för det och rejäl glädje de dagar jag fick till det istället.

På det viset gick jag ner 10kg. Det tog sin tid men det gick och jag stressade inte.

Nu har det varit struligt i mitt liv ett bra tag. Jag har försökt att få till promenader var dag under hösten men nu i november blev det för tråkigt och en känsla av något nytt har kommit till mig.

Via appen Pinterest har jag hittat lite övningar med de träningsredskap som jag har hemma och har sedan tre veckor gjort dessa övningar. Vissa dagar har jag träningsvärk dagen efter vilket jag tar för att det gör gott för kroppen. Jag känner oxå att jag har kunnat öka på vikterna i de olika övningarna och jag kan göra övningarna fler gånger än från början. Det händer saker tror jag.

Jag fotograferade mig då för tre veckor sedan och eftersom vågen står på samma vikt nu som då så förstår jag ju att inte mycket har hänt mer än just att jag lyfter liiite tyngre nu. Så kom jag på att jag måste ju oxå mäta mig för det lär ju avslöja händelser allra först, innan både våg och foto.

Eller allra först är ju det jag redan känt av.

Nu har jag hittat lite till på Pinterest…

…ähmn! Så där graciös är inte jag när jag gör dessa övningar.

Den där övningen stående på ett ben och ett ben rakt ut med kroppen längs benet…….är just nu helt omöjlig och jag nonchalerar den totalt.

Jag tar dem som någon typ av yoga el stretch övningar och hoppas på samma underverk med dessa som med de andra övningarna….att bli bättre med tiden.

Vi får väl se om en månad eller två, hur jag känner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s