Skolan tillåter mobbing

Fick berättat för mig här om dagen, att var torsdag, på fritids efter skolan, är det teknikdag. Det betyder att man får lov att använda sin egen smartphone el padda.

Vi frågade lillebror om vad han gjorde då… Ja! Jag bygger lite med lego eller ritar lite.

Vet inte riktigt hur jag skall formulera mig men det känns inte rätt och riktigt att skolan tillåter lek med privata saker, dessa dyra och åtråvärda prylar.

Först och främst för att alla inte har tillgång till det.

Och sen för att det är privata saker som kan gå sönder.

Jag acceptera att vissa barn behöver en telefon för att komma i kontakt med föräldrarna när de tar sig mellan hem och skola och sen hem igen.

Jag accepterar att vissa barn har ett behov av padda som verktyg i skolarbetet och att det måste följa med hem och därmed oxå till fritids.

Men för den skull leka med dem på fritidstid, det kan jag inte förstå.

Hur är det nu med att alla barnen skall stå lika (lika behandlingsplan) ?!!

Men när ett barn är väldigt långt fram rent kunskapsmässigt görs ingenting för att stimulera den enskilde elevens kunskapstörst. Då är det tydligt att eleven inte får mer än någon annan.

Skolan lägger ner så mycket resurser på att barnen skall bemöta varandra med respekt och omtanke och motverka mobbing, superbra, tro inget annat.

Men vilken situation skapar skolan när något enstaka barn inte har någon telefon att ta med eller inte får ta med sin padda till skolan??!!

Kanske är jag gammal modig men jag tycker inte det är ok att jag skall behöva lägga flera tusenlappar på en telefon samt behöva lägga några hundra lappar i månaden på ett abonnemang, för att skolan tillåter eleverna leka med sina telefoner på fritidstiden, vilket jag nu känner mig nästan nöd och tvungen till.

Jag tycker faktiskt att dessa prylar skall ligga nerlagda i var o ens skolväska medans man är där och får inte tass upp förrän de slutat och är utanför skolans område.

Hjälp mig gärna att se det annorlunda.

 • Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google-foto

  Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s