Att ha pli på familjen

Jag trodde jag hade bra pli på familjen men nu är jag inte riktigt säker längre.

Det där med toarullen som tar slut… Jodå! Den gamla rullen åker i papperskorgen som står sidan om toastolen, en ny rulle åker fram då den nya rullen finns nära och den är bara att trä på hållaren. Allt är lätt att nå då det finns på en armlängds avstånd. T o m att hämta en ny 8 pack toarulles förpackning några meter bort har jag fått dem till.

Det där med ytter skor… Jodå! Alla har vars sin hylla i skohyllan och där får plats vars tre par skor, resten åker in bakom dörrar. Det fungerar super. Kanske inte riktigt nu under sommaren då vi använder två ingångar, entré dörren och trädgårdsdörren. Här får det bli lite tjat då man glömt vart man gick in och inte med automatik tar skorna med sig in, det gäller oss vuxna oxå. Ups!

Det här med smutstvätt…. Jodå! Det fungerar hyfsat. Desto äldre man är desto svårare blir det iof. Är man det minsta osäker är det bara att fråga lillebror. Det finns tre trådbackar, för vit, ljus, mörk tvätt och det är utmärkt med bomulls snören i de olika kulörerna som visar var. Det finns en trådback för underkläder och en för arbetskläder. På trådbacken för underkläder står det skrivet, Kalsonger & Stumpor. På trådbacken för arbetskläder äger 3/4 av familjen inte tillträde, det är makens och den enda trådbacken som han har full koll på, samt själv får tvätta. Som sagt med stigande ålder viss svårigheter men oftast rätt. Det som blir fel åker tillbaks in på deras rum, japp jag slänger det innanför dörren hos dem. Gör om och gör rätt, och det blir tvättat.

Det här med att ta undan schampo flaskor i duschen… Nja! Vi vuxna fixar ju detta super men av någon anledning är det svårt att tömma dessa ordentligt, kasta, ta fram nytt och berätta att något är slut. Alla har sin egna hylla med sina produkter på men det känns ofta som om det är mitt och makens som töms fortare än vi själva hinner med. Har kommit på dem båda med att sno vårt. Jag samlade ihop deras tumma flaskor, ställde in dem på deras rum, skall de sparas kan de sparas där och inte i duschen. Så mycket lättare att städa.

Det här med att handla hem… japp! Här har vi lite jobbigt. Jag försöker jobba upp ett litet lager av saker och maken berättar inte om det tar slut. Alltså stod vi utan kaffe den ena dagen och en annan dag stod vi utan kaffefilter. Lika illa bägge och.

Kan inte förstå att det är så svårt att SKRIVA UPP när man tagit fram det sista av något.

Har du pli på din familj?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s