Scoutläger

I veckan har lillebror och maken varit på scoutläger. Iof bara måndag till onsdag då vi på söndagen var i Falkenberg och tittade på Vallarnas Friluftsteater och för att lillebror går i de mindre grupperna som bara får vara med halva tiden.

Det har varit många turer och åsikter kring det här med lägereld och rådande grillförbud på grund av den extrema torkan. Själv tyckte jag från början att det skulle ställas in men så här i backspegel är matlagning över öppen eld och lägereld bara två mindre delar i hela denna upplevelse.

Det har verkligen varit fint genomfört och de har varit med om massor av saker som varit otroligt lärorikt för barnen.

På området fanns en byggnad med kök och där lagade man varm lunch till hälften av alla scouter och där lagade man middag till den andra halvan på kvällen. När de inte fick varm mat blev det kall mat och min son har inte dött av det.

Scoutledarna har varit otroligt noggranna med drycken och det var värme och vätskan som jag kanske mest var orolig för och då kändes det bra att maken var med.

Jag är ju ingen scout, tyvärr. Jag skulle gärna vilja vara med just för att de får uppleva så mycket och det känns som om jag går miste om mycket men…

…när jag hör maken om toaletterna, moderna utedass, stanken…

…och inga duschar…

Men för övrigt skulle jag absolut velat varit med.

Jag har oxå lite jobbigt, doft allergisk, med fukt dofter och i scoutstugor blir det ofta den unkna fuktiga doften som jag inte riktigt klarar.

Annars hade ju det varit en kompromiss och möjlighet att vara med åtminstone på inomhus lägerna.

Är du scout?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s