Mobiltelefon, Busskort och Filofax plånbok…

Alltså! Det gäller att hänga med i moderniheterna och inte bli en bakåtsträvare men gud så svårt det är.

Mobilen, smartphonen är ju helt fantastisk, den är ju ALLT på en och samma gång. Det behövs ingen handväska mera, man har allt i telefonen.

Jag skall börja åka buss en del och det kostar en förmögenhet. Gick till deras kundcenter för att förhöra mig lite. Har i dag ett jojo kort som ger liiite rabatt per tur men fortfarande hutlöst med pengar. Ett jojo kort för månadsåk skulle bli något billigare. Och om man har det i mobilen, smartphonen, så skulle det bli billigast.

Så i går installerade jag appen och betalde för en månad framåt. Jag kan åka både söderut och norrut, precis som jag vill. Perfekt. Valde oxå att aktivera det i går så jag slapp stå vid bussen, stressad och inte lösa det. Jag har ju ingen aning om hur det fungerar.

I dag skulle jag norrut. Jag öppnade appen och hittade den där scannerfyrkanten, gick ombord på bussen och frågade om hur jag gör. Chafförer berättade och jag gjorde. Det kom fram Trevlig resa i displayen och jag gick och satte mig.

Lätt som en plätt.

På vägen hem igen kunde jag inte hitta scannerfyrkanten (alltså den heter något som jag inte kommer ihåg, förlåt, den får därför heta scannerfyrkanten). Letar men hittar inte.

Aja! Ombord frågar jag chauffören. Han ser ut som ett frågetecken.

-Du får fråga någon som använder en sådan, säger han.

Va???

Tjejen bakom visade mig, tack för det snälla du. Jag registrerade mig och satte mig.

Undrans om det inte tillhör yrket som chafförer att kunna hjälpa resenärerna att betala och registrera sig på bussen när de skall åka? Speciellt när man använder sig av bussbolagets egna appar och betalsätt.

Aja! Jag är på gång…

I många år har jag haft min Filofax plånbok. Jag tror närmare 20 år. Japp! Är man rädd om sakerna så håller de. Kanske har med kvalitén oxå att göra. Men nu har jag upptäckt att några av alla mina kort har gjort hål i myntfacket, det är nog bara en tidsfråga innan mynten åker ut.

Jag har så smått börjat leta efter en ny, men det är svårt att hitta. Tror inte det finns någon efterfrågan på kalendrar och plånböcker mera. De fysiska pengarna skall ju bort från den svenska marknaden och smartphonen är ju utrustad med kalender.

Japp! Hur var det nu med bakåtsträvandet?

Har alltid sagt att jag vill och måste ha överblick över hela veckan för att orka hantera ny information som skall in i min planering. Jag orkar inte bläddra mellan dagarna för att ha koll. Så mobilens kalender har gått bort då det bara visats en dag åt gången.

Tills jag lekte lite med telefonen och kalender appen häromdagen.

Om man vänder telefonen så uppenbarar sig en hel vecka på skärmen och jag har inga ursäkter längre.

Det börjar bli dax att bli nyfiken och medgörlig i mobilvärlden. Alltså får jag under en tid köra två kalendrar och framför allt öva mig på telefonens kalender.

Kanske är jag på gång även här…

Sen får det bli swish och mobilt BankID…..

O nästa gång det blir ny telefon skall det bli en + telefon, de är ju liiite större, för Tant har ju fått sämre eller ålders -syn.

Hur går det för dig? Hur tänker du?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s