Förberedd eller oförberedd…

Alltså! Lite lätt irriterad blir jag på det, att vi aldrig är förberedda på det, att sakerna aldrig finns hemma när de behövs.

Jag talar om vintervädret. Oftast, de allra flesta vinterdagarna är ju max kalla och gråmulna men några få enstaka dagar är ju oxå vita, fulla med snö. Då behövs det snöskyfflar och pulkor. Jo! Men jag tycker det.

I går blev vi helt tagna vid sängen. Det märktes att det var storm ute och vinden bet hemskt i kinderna när vi var ute för vår veckohandling men någon snö såg vi inte till. Och ändå, bara några mil ifrån oss var det stora avåkningar, inställd kommunikationsmedel och avstängda vägar, allt pga snöstorm. Va! Hur var det möjligt?

Vi vaknade upp till det här i morse…

…inte jättemycket snö, men ändå och det fyker mycket här i vårt öppna landskap och ställer till det.

O vad jag hade önskat att pulkor och skyffel fanns här hemma men vi brukar städa undan säsongssakerna och ställa i husvagnsgaraget som är en bit bort, alltså inte på gångavstånd och inte heller på cykelavstånd.

Kan bara konstatera att jag gillar att vara förberedd med sakerna hemma medans någon annan gillar att ta det som det kommer…

…i dag slipper jag att skyffla snö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s