Julen 2016

Lillejulafton.
Var arbetsdag för mig medans familjen var lediga eller de skulle ut och Tomta, hos några av mannens uppdragsgivare. Jag slutade jobba till lunch och vi drog iväg till ett shoppingcenter, för att inhandla min julklapp från mig själv. En iPhone 7 blev det. 

Hem och fixa mat. Lite julförberedelser som julskinka, stryka julduken och lite plock. 

Vi rundade av dagen i soffan, samlad hela familjen för uppesittarkväll med Bingolotto. Avkopplande på något vis. Tv-bordet svämmade över av godsaker och mitt tekniska kunnande fick sig en törn där jag satt med dator och två telefoner i högsta hugg samtidigt som jag skulle hålla koll på både min och lillebrors lott. Det var bara storebror som vann, 100kr.

Julafton
Att vakna medans det ännu är lite mörkt ute, tända levande ljus och slå på Tvn för sista avsnittet av Selmas Saga……Oooooo så ljuvligt. 

Frukost i lugn i ro. Krypa ner i soffan, en värktablett och en värmd vetekudde som värmde min nackspärr, för att kolla in filmen som lillebror fick i julstrumpan. Upps! Jag somnade visst.

Efter lunch och påklädnad kom mormor och julens måste, höjdpunkt, det som liksom drar igång ALLT, Kalle Anka. Glögg, kaffe, julmust, kakor och godis. 

Det hårda banket på ytterdörren, en litten lillebror som studsar som en boll och skriker Tomten Tomten Tomten. Några kramar, en viskning och några paket, så går den magiska mannen…

Maten, den onödiga maten, den som tar sån tid. En pappa som efteråt måste hjälpa farbror med familj med en tappad nyckel, eller en förklädd hemlighet. Evigheternas evighet innan pakternas tid är kommen.

Det här året orkade vi inte äta så mycket. Vi har aldrig så mycket mat, inte detta året iheller men vi var inte hungriga. Inget kaffe efter maten och ingen risgrynsgröt som nattamat.

Juldagen
Sovmorgon. Lugn frukost, ja inte för maken som ätit för mycke fet mat till för få snapsar. Vi andra mådde bra. Fick röjt undan efter julafton och alla presenter blev omhändertagna och plaserade på sina platser. Vi skrotade runt rätt bra, tog dagen som den kom lite.

Annandag Jul
Sovmorgon och långfrukost. Tvätt och lite städning. Konstigt, men det blir smutsig snabbt när man är hemma. Lunch hos mormor och några timmar hemifrån. Storebror fick avverkat sin Julmässa i kyrkan inför kommande konfirmation. Kvällen blev långsam i soffan framför tvn, maken gick på brandkårsjouren och stormen drog in över staden.

Julen och ledigheten är slut och i dag har vardagen tagit över. Lillebror på fritids och maken och jag jobbar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s