Pepparkaksstök

Helgen har varit ganska lugn, det var ju barnen och jag.


Så mysigt att gå upp i tid, bänka sig framför tvn med levande ljus tända och se på årets Julkalender. Att få vakna till, lite långsamt och lugnt.

Lördagen tillbringade jag och lillebror med att baka pepparkakor. Ett evighets jobb om du frågar mig. Halva degen användes och andra halvan ligger kvar i kylen för användning lite senare när andan faller in.

Precis som förra året fick jag gråa hår på degen. Jag vet inte, men tycker den är för lös för att kavla. Jag öser i mer vetemjöl men det resulterar ju i att de färdiga pepparkakorna är lite torra. Den köpta är ju betydligt fastare i konsistensen.

Aja det blev pepparkakor och lillebror var överlycklig. Han ville fortsätta på söndagen men då strejkade faktiskt min kropp. Jag var slut i kroppen, precis som vid influensa. Jag bestämde mig för att lyssna på kroppen och det enda jag gjorde var att gå ett lättare pass på mitt gåband och så det vanliga med matlagning och finnas till för barnen. Tanken var att städa lillebrors rum på söndagen men det blev bara den röjningen som han själv mäcktade med.

Nu en ny vecka…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s