Lussekatter 


50 gram jäst
100 gram smör
5 dl mjölk
250 gram kesella/kvarg
0,5 gram saffran
1 1/2 dl socker 
1/2 tsk salt
17 dl vetemjöl

Russin
Ägg

Lös upp jästen i fingervarmt smör och mjölk. Rör i kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig.

Jäs övertäckt i 30 minuter.

Ta upp degen, dela i 35 st bitar och gör lussekatter. Lägg på ugnsplåt med papper och sätt i russin.

Jäs 30 minuter.

Ugnen på 225 grader. Pensla med ägg och sen in i mitte av ugnen ca 5-8 minuter.

Låt svalna på galler.

Så goda de blev. Efter någon dag var de dock torra så det skall bli intressant och se hur de blir som ligger i frysen när de är tinade.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s