Bli rånad…

…eller väskrykt eller vad heter det?

Vilken hemsk upplevelse.

Jag var på kurs i går. På marker jag inte tidigare varit, iaf inte med buss. Trött efter kursen och med fokus på att komma hem, glömde jag att slå på min vaktinstinkt.

Väntade vid busshållsplatsen, fullt fokuserad på NÄR och OM bussen skulle stanna där jag väntade. 

Hade min väska över axeln, jag vet att jag alltid tar båda handtagen över axeln. Väskan är en typ shoppingpåse med handtag. I den hade jag dels mina matburkar, japp jag hade mat med mig, ville inte ut själv och leta efter någon restaurang, jag hade handskar, ”tussvärmare”, glasögon o linstillbehör och så min vanliga axelremsväska med plånbok, telefon och allt annat skrövs.

Så kom då bussen och ALLA människor liksom kastar sig fram för att komma först in i bussen. Och i detta känner jag något med min väska. Egentligen känns det som om någon har handen i väskan och försöker få upp något de hittat men liksom det sitter fast och de inte lyckas. När jag vänder mig om ser jag inget spår på rörelse från någon men en ung kille har fokus på mig och vi får ögonkontakt.

Alltså! Jag vet egentligen inte vad jag gör men en snabb titt säger mig att det ena handtaget inte är över min axel men min axelremsväska är kvar inuti shoppingväskan. Det är i den jag har min plånbok och den är riktigt svår att få ut, det har jag oxå, och då använder jag båda händerna.

Jag går på bussen och så tänker jag, mobiltelefonen…. Börjar leta. Hittar inte den i shoppingpåsen. Inte heller i axelremsväskan.

Alltså! Luften går ur mig. Vad gör jag NU??

Skall jag skrika, -ta fast tjuven… Jahaja! Vem är tjuven.

Känner i jackfickan……tack gode Gud. Där ligger den.

Alltså resan hem. Hjärtklappning. Ångest. Skakningar. Jag kollade igenom väskorna OM jag blivet bestulen på något. Bakom mig hörde jag några prata, inget jag förstod, men deras skratt kändes precis som om de skrattade åt mig eller åt det de fått tag på.

Fast det kan bara ha varit mina utsatta känslor som tolkat fel, för jag kan inte komma på något jag saknar.

Men det var nog extremt nära att jag blivit rånad, väskrykt eller vad det nu heter.

Kanske borde köpt en lott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s