Twixkaka

I Påsk bakade jag Twixkaka som jag hittade hos Niiinis. Jag tyckte de såg lite fluffiga ut som typ sockerkaka, fattade ju inte alla att det stod sega för någon anledning.

 

5dl vetemjöl, 1/2tsk salt, 1/2tsk bakpulver, 180g smör, 2dl farinsocker, 1dl socker, 2stora ägg, 2tsk vaniljsocker, 100g mjölkchoklad, 3pkt twix.

Ugnen på 160grade. Hacka all choklad. Blanda mjöl, salt, bakpulver. Blanda i annan skål smält smör, socker, i med ägg och vaniljsocker. I sen med de torra ingredienserna. Till sist i med chokladen.

Häll över i en papperslösa form, ca 20*30cm. In i ugnen i 30-35 minuter.

Allså! Ett tipps är att äta denna innan den har svalnat och med lite vispgrädde på.

Vi väntade några timmar och då vart den väldigt seg. Smaken är nästan den samma som några småkakor vi brukar baka och som vi stoppar mini nonstop i/på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s