Gipsad…i 4 veckor.

Det packades ner en macka, nerstoppad i ett kaffefilter och så en flaska saft. Värsta fika påsen och lillebror blev överlycklig, matsäck, han missade ju skolans mellis.

Vi drog iväg. Medan pappan parkerade bilen, satt lillebror och jag i sjukhusfoajen och fikade.

  
Väntetiden hade blivit förlängd och det med över 30 minuter och då är det bra att ha en pappa som ordnar fram en glass. 
En fantastisk rolig och sprallig läkare träffade vi hos ortopedmottagningen på sjukhuset.

Alltså tågång är inget farligt eller allvarligt med det kan skapa problem när man kommer upp i vuxen vikt, om hälsenorna är lite förkorta. Dessutom finns det viss behandling, lite obehaglig men inte farlig, inte operation men resultatmässigt väldigt positiv.

Alltså i korta drag kommer lillebror att bli gipsad, fötter och ben, så att han måste gå på hela foten, även hälen under 4 veckor. Där efter blir det sjukgymnastik och stödskenor. 

Huga! När jag tänker efter. Den gipsade tiden skall visst vara den lätta tiden, det poängterades väldigt av läkaren. Sen skall stödet sitta på minst 6timmar dagligen (hur länge glömde jag fråga) och massor med tankar kring trädgårds- och poolhäng dyker upp. 

Under hela hans uppväxt skall vi sen ha koll på honom. Vi skall försöka träffa en sjukgymnast upp till två gånger om året för att motverka att han börjar gå på tå igen.

Härligt med nya läkare som tänker på framtiden. De två tidigare läkarna vi träffat har varit lite nonchalanta mot vår oro och menat på att han växer ifrån det. Den här nya håller med men menar på att det skapar svårigheter och mer lidande än att försöka fixa det nu redan. Operation tror hon inte skall behövas och det tackar vi för.

Troligen startar allt i april.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s