Bullbak

I går kväll drog jag igång ett bullbak, frukostfrallor.

 

25 gram jäst
1 dl fil
2 dl mjölk
3 msk rumsvarmt smör
1 tsk salt 
2 dl vetemjöl special med fullkorn
5-6 dl vetemjöl special

Lös upp jästen i den kalla mjölken och tillsätt sedan fil, smör, salt och mjöl.

Rulla 10 bullar, lägg på en plåt med plastfilm över och in i kylen över natten, minst 10 tim. 

Ta ut dem, pensla med ägg och stö över fröer som du gillar.

Värm ugnen till 200 grader ställ in bullarna ca 15 min.

Jag la in 4 bullar i frysen, ojästa, till nästa helg, som jag skall prova ta ut ur frysen på kvällen och så får de tina och jäsa i kylen över natten.

tänker nog bara göra 8 bullar nästa gång, då blir de något större.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s