Mandelmusslor

I förra veckan fick jag tummen ur och bakade mandelmusslorna, smeten hade jag rört ihop under förra helgen.

Till 50st, jag gjorde bara halva satsen och fick ut 23 stycken. 2dl (125g)sötmandel, 5st bittermandel, 200g smör, 1 1/2dl socker, 1 ägg, 4dl vetemjöl.

Skålla, skala och mal mandeln. Rör matfettet mjukt och smidigt tillsammans med sockret. Tillsätt mandeln, ägget och det mesta av mjölet. Arbeta hastigt in resten av mjölet på bakbord.

Smörj formarna med fast matfett. ”Tumma” ut klickar av degen tunt och jämnt i formarna. Ställ på plåt. 

  
Grädda på nedersta falsen i 200grader i ca10minuter. Stjälp upp kakorna genast.

 
Kan inte påstå att mina blev så fina och tunna som de skall bli men det var första gången jag gjorde dem, dessutom har jag långa naglar, så att tumma ut gick inte utan jag fick använda mig av pekfingerknogarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s