Pepparkaksdeg

Det är så lätt att röra ihop en egen pepparkaksdeg. Gör man mycket på en gång kan man spara den upp till ett par veckor i kylen, bara ta fram en bit när man känner för det.

IMG_4818

250g smör, 2dl ljus sirap, 2dl vatten, 4dl socker, 1msk bikarbonat, 12dl vetemjöl.

2 1/2msk malen kanel, 1 1/2msk mald kryddnejlika, 1tsk mald ingefära.

Smält smöret med sirapen, ta av från plattan och häll i vattnet, låt svalna.

Blanda socker med kryddorna i regäll bunke. Slå på smörblandningen och rör om ordentligt.

Blanda mjöl, bikarbonat och häll det över resten av degen. Degen skall vara lös.

Lägg på lock och eller plastfolie och låt stå i kylen minst en dag.

Bakas i ugn 200grade i 5-10minuter.

Vi hoppas att vi kan baka några fler på lördag. Tänk när jag tänker tanken och planerar in en dag för baket, så kommer frågan från lillebror. Kul när man har hunnit tänka till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s