Pepparkakstrolldeg

Trolldeg passande till Jul och pepparkakstider.

5dl vetemjöl, 2,5dl salt, 2msk kanel, 2msk mald nejlikor, ca 2,5dl vatten.

Blanda ihop degen. Byt ut lite vatten mot olja så den blir lite smidigare. 2msk alun el citronsyra som konserveringsmedel så håller den några dagar, tror den skall förvaras i kyl och väl förpackad. Torkar i rumstemperatur på ca 24timmar.

IMG_4813

Luktar ljuvligt av pepparkaka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s