Dyslexiföreläsning

I går var vi inbjudna på en föreläsning om dyslexi.

Först en medelålders man som berättade hur det var att i vuxen ålder få veta att han inte var dum i huvudet utan det är dyslexi det handlar om.

Sen en yngre förmåga som redan tidigt fick veta att han hade dyslexi och om hur hans skolgång varit med varierande tillgång till hjälpverktyg och om den egna drivkraften mm.

Allt var ju klart jätte spännande men det mesta var ju inte nytt för oss. Det som var det bästa med hela var att sonen fick träffa någon annan som kunde berätta saker som han själv också känner av. Igenkännandefaktorn kan i bland vara super bra. Sonen fick ju mycket upprepning på saker som tidigare sagts och förklarats för honom och det var skönt med en upprepning som inte kom från oss, hans föräldrar.

Jag tror att han igår förstod, till viss del i alla fall, att dagens tekniska utrustning kan hjälpa/underlätta för honom rejält mycket och jag hoppas att han blir bättre på att faktiskt kräva att få använda det som finns i skolan.

För oss blev det ett bevis på att minst alla dyslektiker men även alla andra elever borde idag ha tillgång till de här hjälpverktygen. Att ta till sig sitt skolmaterial på flera olika sätt, höra, läsa, skriva, skulle underlätta det för så otroligt många elever. Tänker vi på att barnen i dag har så mycket brus kring sig som pockar på uppmärksamhet så är det inte fel att underlätta för att ta till sig kunskap.

Vi måste fortsätta kämpa för de tekniska hjälpverktygen som han enligt lag faktiskt har rätt till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s