Pass

I går drog hela familjen in till Polisen och deras Passenhet, alla behövde vi  nytt pass.

Men shitt alltså vilken stressig miljö. Jag mådde skitdåligt av den stressen, tur jag kunde gå hem och ta det lugnt sedan.

Väntrummet var ju klart knöka fullt med folk. Varmt. Nummerlappar som man knappt förstod ordningen på. Lappar som skulle fyllas i eftersom vi har minderåriga barn och de skulle fyllas i INNAN man kom fram, dåligt kopierade, jag SER dåligt och så förstå VAD som skulle fyllas i innan och vad som skulle fyllas i vid kassan. Ha koll på att maken skriver rätt födelsenummer på rätt barn. Båda barnen har vars tre förnamn, vem heter vad??

Phu!!! En stunds väntan, faktiskt inte så lång, kanske tio minuter.

Vid kassan börjar nästa stress. Det märktes att vi var hos Polisen. Order direkt på vad, hur och vilken ordning allt skulle göras i.

Legitimation tack på båda vuxna. Vem betalar? Skriv under. Ta fram en stol till lillebror. Den andre betalar. Sätt lillebror på stolen…..tjoff tjoff tjoff.

Ord och inga visor. Shitt vad adrenalinet tog tag i en.

Bilderna. Ingen spegel. Ingen möjlighet att ta om. Vågar jag be om omtag????? 

Alla såg vi ut som straffångar eller som på bilderna man brukar se i filmer och efterlyst, på människor som lever ett hårdare liv.

Jamen! Hur ofta brukar du visa ditt pass???? 

Spelar ju ingen roll kan jag tycka. Jag vill ju inte skämmas när jag visar det. Bättre var det förr när man kunde gå till fotografen för bilden och sen till passenheten.

Storebror fick i allafall frågan om hans föddelseland skulle stå med i passet. Lite diskussionen om för och nackdelar, så beslutade han att det skull stå kvar. Det är ju ändå en del av hans identitet. Han frågade oxå om han kunde lägga till sitt ursprungs efternamn. Vilket ju inte går där, men väl när han är myndig och eftersom tanken finns nu så lär han kanske göra det när han blir vuxen, vi får se vad han bestämmer sig för.

Men alltså, exakt en timme efter att vi tryckt parkeringsbiljetten, var vi hemma igen. Och då hade vi oxå hunnit handla mjölk.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s