Vilken tur han hade

Store sonen behöver pengar. Det finns något han vill köpa. Han ville få uppdrag eller arbetsuppgifter här hemma som kunde generera kosingar.

Jag har lite (läs mycket) svårt för att släppa in barnen här hemma. Tycker det är jobbigt när det inte blir som jag vill.

Vi tycker dessutom att den tid han har utanför skolan skall vara till läxläsning eller roligheter. Inte så mycket arbetsuppgifter här hemma.

Det är klart att det finns arbetsuppgifter redan i dag som han får fixa, städa på sitt rum, hänga in sina nytvättade och nystrukna kläder, sorters både sina och ibland även familjens nytvättade underkläder, duka o duka av matbordet mm. Det är enkla saker och ofta hans saker som han skall fixa med och det tycker jag att man gör utan en peng.

Men behöver man pengar och man tycker skolan är tuff så kanske kanske det kan hjälpa med en liten slant för godkänt betyg på läxförhör och prov, om man sen pluggar ett snäpp till och får inte bara ett E utan ett D ja då rasslar det till lite mera.

Fast när det är jobbigt med skolan måste man även kunna tjäna sina pengar lite plättlätt liksom, för att känna att det ändå funkar.

Han fick välja mellan 25kr inför helgerna eller 100kr i månaden, den 1:a var månad, han valde det senare. Då väljer han själv om han vill handla godis eller inte.

Detta är enkelt. Det kräver ingen arbetsinsats. Dessutom pratade tandläkaren om att dra ner på både läsk och godis, för tändernas skull. Tycker inte det är överdrivet mycket han äter och dricker även om han tycker det är gott men detta är ju ändå att föredra. Bra ur flera vinklar.

Det här var första helgen. Men det som en gång gets kan ju inte tass tillbaka. Chipspåsen från förra helgen låg kvar, den gick ju inte att ta bort. Den som spar han har, heter det visst.

Vilken tur han hade, denna första helg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s