Alladin och trillingnöt

Läser i Aftonbladet att min favorit i Aladdin asken skall bort, för att ge plats åt hallonlakrits.

IMG_2836.JPG

Det finns ju klart andra favoriter oxå i asken men trillingnöten är verkligen en stor favorit för mig,

Vilken tur man kan göra den själv om man vill.

1,5 dl hasselnötter
200g choklad

Sätt ugnen på 175 grader och rosta nötterna i en långpanna tills de fått färg. Låt dem svalna och gnugga sen bort skalet med en ren kökshandduk, lägg i en skål. Smällt chokladen i vattenbad, häll över nötterna och blanda. Lägg dem tre och tre på bricka med bakplåtspapper och ställ i kulen ca 20 minuter. Doppa de stelnade bitarna ännu en gång i choklad, för att få tjockare chokladlager runt nötterna. Låt stelna. Häll den överblivna chokladen i en spritspåse och ringla över trillingnötterna som dekoration.

Lätt som en plätt tror jag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s