Helg bak

I helgen bakade jag och Lillebror ett filmjölksbröd. Receptet kommer från storebrors skola, ett bröd barnen bakade till alla frukost inbjudna föräldrar för någon vecka sedan.

13 dl olika mjölsorter (8dl vetemjöl, 3dl grahamsmjöl, 2dl grovt rågmjöl)

1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl linfrö
1 dl solrosfrö
1 dl russin
1-2 dl sirap
1 lit filmjölk

Sätt ugnen på 175 grader.

Klä 2st 11/2 lit formar med bakplåtspapper

Blanda mjölsorterna, salt, russin och fröer i en bunke

Blanda noga ihop filmjölk, bikarbonat och sirap i en annan bunke

Blanda ihop allt

Fyll de två formarna

Strö över lite mjöl

Grädda i nedre delen av ugnen i 1-11/2 timme

Stjälp upp bröden på galler och svep in i vars en kökshandduk

Jag tyckte detta bröd blev super gott och lika gott efter att det frusits och tinats.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s