Lucia tåg…

Denna vecka har det vara mycket aktivitet…

I tisdags var det ju klart stora lucia dagen. Lillebror hade öppet hus på sin avdelning på dagis och han hade sett fram emot att vi skulle komma och äta deras hemma bakade lussebullar och pepparkakor. Det hela skulle avslutas med ett luciatåg ute på gårdsplanen men då det rådde regn utomhus så blev det snabbt andra bullar av. Vi fick sitta inomhus i mörkret och njuta av ett helt underbart luciatåg, så ljuvligt att få se denna lille kille i sitt första luciatåg.

Under veckan har han bjudit på allsköns sång av de olika julvisorna och storebror har nu lyckats öva till sig riktigt bra gitarr spel till dessa visor, så det råder härligt julstämning när de båda sätter i gång.

Flera julklappar är inhandlade. Själv önskar jag mig inte så mycket, vill mest bara ha tid för att se mina små två tindra när de öppnar sina klappar som kommer att ligga under julgranen. Det är jul det, att få se sina små tindra med ögonen.

Maken som är brandman i kommunen besökte de små barnen med den stora bilen, blå ljus, sirener, vatten sprutande och provsittande i bilen fick alla de små liven att slockna för en skön middags vila. O lillfisen här hemma var ju så stolt, min pappa. En annan dag besökte han storebror på skolan för att provsmaka skolmaten. Även där hade han med sig brandbilen och några ungar lyckades få se lite om hur den fungerar.

Den här helgen är det dax att slutföra sådant som vi påbörjat men som ännu inte är färdigt eller sådant som vi planerat att göra men inte fått tummarna ur på ännu.

Det är ju faktiskt bara ett par dagar kvart tills det är Julafton.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s