Knäck

I dag har jag kokat knäck. Har provat det flera år men aldrig lyckats men i år så. Hemligheten mot de andra åren är att jag nästan på storm kokte knäcken och har läst mig till att den skall hålla en temperatur på någonstans mellan 120 – 145 grader för att vara färdig för kulprovet.

Både bilden och receptet jag följde kommer från Kryddburken.se

1 dl socker

1 dl vispegrädde

1 dl sirap

Blanda i hop och koka upp tills du kan göra kulprovet. I med 1/4 dl hackad sötmandel och klicka ut i knäckformar. Ställ svalt och långt borta från någon med sötsug.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s