Vi har tjuvstartat lite…

Storebror var lite rastlös i dag. Inte så konstigt med tanke på att han varit hemma måndag och tisdag från skolan då han är förkyld med hosta och snuva.

 

Lillebror har varit på sitt älskade dagis men blir ganska så fort trött när han kommer hem och det gäller att sysselsätta honom för att han inte skall somna.

 

Mannen min är på kurs och kommer inte hem förrän i morgon. Det är ljuvligt när man får lov o vara själv hemma med barnen, fast det kräver klart att man sysselsätter dem för att de inte skall köra slut på en.

 

Alltså började vi tjuvstarta lite på Julen 2011, vi har bakat pepparkakor i kväll. Tanken var att vi själva skulle ta ut alla delarna till pepparkakshuset som skall pryda hörnbordet i vardagsrummet men jag vet inte vad det blev av det hela.

 

Är lite osäker på om det är Jille´s pepparkaksdeg jag brukar köpa eller om det är en annan variant. Har de kanske bytt förpackning detta året?? Degen ville inte alls med oss. Den gick inte o kavla ut, den bara sprack.

 

Tänkte prova min silikon duk som kan vara i ugnen, tipset var nämligen att göra bitarna till huset på den så slapp vi flytta på dem sen och få dem ojämna, men där på fick bara en omgång plats och vi behöver ju till två sidor. Dessutom var det en konstig storlek på silikonen, ungefär två centimeter för stor för min ugn, så sidorna la sig upp mot ugns sidorna och då låg inte hus delarna helt plant.

 

Jaja! Vi får testa mera en annan dag. Kanske gör vi en egen deg. I Ica Maxi  Fixar julen fanns ett recept på en hållbarare pepparkaksdeg, så vi kanske testar den eller köper de färdiga byggsatserna.

Det här inlägget postades i Jul och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s